8 сесія (10.06.2011)

Про хід виконання рішення районної ради від 30.11.2007 «Про програму…

 Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ВОСЬМА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

10.06.2011

Про хід виконання рішення районної

ради від 30.11.2007 „Про програму

діагностики, лікування та профілактики

вірусних гепатитів в районі “Антигепатит”

на 2007-2012 роки”

 

Розглянувши хід виконання рішення районної ради від 30.11.2007 „Про програму діагностики, лікування та профілактики вірусних гепатитів в районі “Антигепатит” на 2007-2012 роки” з метою більш якісного та ефективного виконання її заходів, керуючись частиною 2 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

районна рада вирішила:

1.Інформацію начальника відділу охорони здоров’я Конотопської районної державної адміністрації Маняка А.В. про хід виконання рішення районної ради від 30.11.2007 „Про програму діагностики, лікування та профілактики вірусних гепатитів в районі “Антигепатит” на 2007-2012 роки” взяти до відома.

2.Начальнику відділу охорони здоров’я (А.В.Маняк) спільно з головними лікарями сільських амбулаторій, завідуючими ФАПів та ФП:

2.1.Забезпечити виконання всіх завдань і заходів передбачених даною програмою, особливу увагу звернути на питання, пов’язані з проведенням вакцинопрофілактики гепатиту В в групах ризику;

2.2.Забезпечити своєчасне виявлення та діагностику хворих на всі форми вірусних гепатитів, в тому числі і хронічні;

2.3.В разі реєстрації випадків захворювань на вірусні гепатити забезпечити проведення в повному обсязі протиепідемічних заходів в вогнищах захворювання.

3.Головному лікарю Конотопської ЦРЛ (В.В.Драганюку) забезпечити своєчасну 100% діагностику, госпіталізацію та лікування  хворих з вірусними гепатитами в профільному відділенні лікарні.

4.Начальнику відділу освіти Конотопської районної державної адміністрації (І.В.Клігунова) спільно з директорами  ЗОШ району з метою недопущення заносу та розповсюдження захворювань на вірусний гепатит-А серед школярів та персоналу шкіл району, забезпечити дотримання санітарно-гігієнічного та санітарно-протиепідемічного режимів в навчально-виховних закладах.

5.Рекомендувати селищному, сільським головам:

5.1.З метою попередження виникнення та розповсюдження захворювання на вірусний гепатит-А серед населення, забезпечити належний санітарний стан на підвідомчих територіях, вирішити питання облаштування сміттєзвалищ  для твердих побутових відходів;

5.2.Забезпечити утримання шахтових колодязів загального користування в належному санітарному стані, в разі необхідності своєчасно проводити ремонтні роботи по їх облаштуванню.

6.Головному державному санітарному лікарю Конотопського району (С.Д.Єрмілова) продовжити проведення державного санітарного епідемічного нагляду за об’єктами підвищеного епідризику та санітарним станом сільських територій.

7.Медичним працівникам району посилити санітарно-роз’яснювальну роботу серед населення з питань профілактики вірусних гепатитів, використовуючи засоби масової  інформації.

8.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, організацію виконання на відділ охорони здоров’я Конотопської райдержадміністрації.

 

Голова районної ради                                  А.В.Боярчук

Перейти до вмісту