Доступ до публічної інформації

Розпорядження голови районної ради *Про заходи щодо створення умов для доступу до публічної інформ.*

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Конотоп

19.05.2011                                                                                                                                                                                                                                № 24

Про заходи щодо забезпечення

доступу до публічної інформації

в Конотопській районній раді

            З метою забезпечення виконання Закону України від 13.01.2011 №2939-VІ «Про доступ до публічної інформації» у виконавчому апараті районної ради, керуючись ст.55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

            1.Визначити головного спеціаліста районної ради Несвідоміну Тетяну Григорівну відповідальною особою з питань запитів на публічну інформацію, яка організовує в установленому порядку доступ до публічної інформації, відповідає за розгляд, опрацювання, облік, систематизацію, надання звітів щоденно, аналізування та надання відповідей на запити на інформацію, що надходять до районної ради, а також надає консультації під час оформлення таких запитів.

            2.Надання публічної інформації районної ради здійснювати у відповідь на інформаційний запит.

3.Затвердити форми запитів на отримання публічної інформації в усній, письмовій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) (додатки 1-4) і форму звіту про надходження запитів на публічну інформацію та їх розгляд (додаток 5).

            4.Головному спеціалісту Несвідоміній Т.Г. запровадити журнал обліку запитів на публічну інформацію.

            5.Затвердити порядок складання та подання запитів на публічну інформацію в районній раді і порядок надходження та опрацювання запитів на публічну інформацію в районній раді.

            6.Визначити кабінет №40 (загальний відділ) спеціальним місцем для роботи запитувачів із документами, що містять публічну інформацію чи їх копіями, а також надавати право запитувачам робити виписки з них, фотографувати, копіювати,  сканувати  їх, записувати на будь-які носії інформації тощо.

            7.Радника голови районної ради Береку А.М. визначити відповідальним за забезпечення систематичного та оперативного оприлюднення і оновлення на веб-сайті районної ради публічної інформації зазначеної у ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

            8.Працівникам районної ради: головному бухгалтеру Береці К.М., радникам голови – Береці А.М., Жегету Д.П., Луговій Н.І., Шкареді Г.М., головному спеціалісту Несвідоміній Т.Г., спеціалісту І категорії загального відділу Шаповаленко Н.М. забезпечити оперативне надання раднику голови Береці А.М. інформації про діяльність районної ради з метою її оприлюднення, відповідно до ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

            9.Керуючому справами районної ради:

9.1.Внести зміни до положення про загальний відділ, регламент роботи виконавчого апарату районної ради та посадові інструкції працівників, якими передбачити повноваження стосовно забезпечення доступу до публічної інформації.

9.2.Провести навчання працівників виконавчого апарату районної ради з питань забезпечення доступу до публічної інформації.     

            10.Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної ради Малігон В.М.

Голова районної ради                                               А.В.Боярчук

Перейти до вмісту