Новини

Впровадження сучасних технологій в виробництво області

Image10 травня на базі Конотопського району відбулася практична нарада з головами районних державних адміністрацій північних районів Сумської області: Конотопського, Ямпільського, С.Будського, Кролевецького, Глухівського, Шосткинського, Путивльського.   

В нараді взяли участь перший заступник голови Сумської обласної ради О.А.Бояринцев, віце-президент Національної академії аграрних наук України В.І.Ладика, голова Конотопської районної ради А.В.Боярчук.

У зверненні до присутніх О.А.Бояринцев повідомив, що керівництво держави приділяє особливу увагу розвитку сільського господарства. В бюджеті держави на цей рік виділено 3 млрд. грн. на розвиток цієї галузі. Всі ці кошти будуть направлені в сільськогосподарське виробництво через державні програми для компенсації відповідних витрат. Олег Анатолійович зазначив, що такі державні програми уже затверджені і кошти на їх виконання виділені, але щоб отримати надходження коштів в райони необхідно створювати або модернізовувати виробництво під нові сучасні  виробничі технології. З організацією роботи в цьому напрямку присутніх на нараді інформував віце-президент Національної академії аграрних наук України В.І.Ладика. Особливу зацікавленість у присутніх виявило обговорення Ізраільсько-Українського проекту по вкладенню іноземних інвестицій у галузь тваринництва.

На нараді були визначені бюджетні програми, які привабливі для кожного району, тому що це той додатковий фінансовий ресурс, який повинен запрацювати в кожному районі.

Image

 Image

Перейти до вмісту