46 сесія 5 скликання (21.08.2010)

Про встановлення середньої вартості харчування дітей дошкільного віку…

 Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

П’ЯТЕ СКЛИКАННЯ

СОРОК ШОСТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

21.08.2010

Про встановлення середньої вартості

харчування дітей дошкільного віку

за одне відвідування

 

Відповідно до ст. 35 Закону України „ Про дошкільну освіту", ст. 24 Закону України „Про освіту" ст.19 „Про державну допомогу сім"ям з дітьми", п.2 ст.43 „Про місцеве самоврядування в Україні", п.12 ст.30 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.2002  № 856 „Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах", від 22.11.2004 № 1591 „Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах", у зв'язку з підвищенням цін на  продукти харчування  та з хворобою окремих дітей, іншими поважними причинами

районна рада вирішила:

1.Встановити середню вартість харчування дітей в дошкільних групах при загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах навчально-виховних комплексів комунальної власності з режимом роботи та перебування дітей в цьому закладі до 10,5 годин в розмірі 8 (вісім) гривень за одне відвідування, у тому числі: для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 8 (вісім) гривень за одне відвідування, із них: за рахунок бюджетних коштів – в розмірі 70%, що складає 5,6 гривень і батьківська плата в розмірі 30%, що складає 2,4 грн.

2.Від плати за харчування дитини звільняти батьків або осіб, які їх заміняють, відповідно до чинного законодавства.

3.Проводити виплату грошової компенсації батькам, потерпілих дітей, які не відвідують дитячий дошкільний навчальний заклад (не перебувають в обліковому складі цих закладів), якщо діти не перебувають на повному державному забезпеченні відповідно до затвердженої середньої вартості харчування дітей у зазначених закладах в розмірі 8 (вісім) грн.  за один день на дитину.

4.Дане рішення ввести в дію  в дію з 1 вересня  2010 року.

5.Рекомендувати селищному та сільським головам розглянути на сесіях та виконкомах стан харчування у дошкільних закладах та привести його у відповідність з вимогами чинного законодавства та цим рішенням.

6.Рішення районної ради від 26.12.2008 «Про внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2007 «Про встановлення середньої вартості харчування дітей за одне відвідування» визнати таким, що втратило чинність з 01.09.2010.

7.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань молоді, освіти, культури та соціального захисту і районну державну адміністрацію.

Голова районної ради                                 В.М.Малігон

Перейти до вмісту