Новини

Інформація по 46 сесії районної ради та проведені заходи

        Відповідно до Закону України Про місцеве самоврядування в Україніпід головуванням голови районної ради В.М.Малігон проведено 46 сесію Конотопської районної ради  5 скликання.

В її роботі взяли участь депутати районної ради, працівники правоохоронних та контролюючих органів, заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

До порядку денного сесії було включено для розгляду 11 питань.

Депутати затвердили звіти про виконання програми економічного і соціального розвитку району за 1 півріччя 2010 року (інформувала начальник управління економіки райдержадміністрації Олійник Н.Г.) та про виконання районного бюджету (інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Лісунова К.В.). Внесли зміни до програми „Освіта Конотопщини.2008-2011 роки”, до програми економічного і соціального розвитку району на 2010 рік, до районного бюджету на 2010 рік та до складу районної професійної комісії з питань створення фермерських господарств. Також внесли пропозицію Сумській обласній раді щодо загального складу Конотопської районної ради 6 скликання в кількості 60 депутатів.

Розглянувши пропозиції, які надійшли від райдержадміністрації  прийняли рішення, яким встановили середню вартість харчування дітей в дошкільних групах при загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах навчально-виховних комплексів комунальної власності з режимом роботи та перебування дітей в цьому закладі до 10,5 годин в розмірі 8 гривень за одне відвідування.

Як і на попередніх сесіях, депутати районної ради приділили увагу стану виконання раніше прийнятих радою рішень. Заслухали хід виконання районної програми „Соціальна підтримка осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2009-2015 роки”. Розглянувши хід виконання та враховуючи рекомендації постійної комісії, районною радою знято з контролю рішення  „Про районну  програму надання фінансової  допомоги  інвалідам-чорнобильцям  до 24-річниці  Чорнобильської  катастрофи”.

Голова районної ради Валентина Малігон після закінчення пленарного засідання теплими словами привітала присутніх з нагоди святкування видатних подій в історії Української держави – свята  Державного Прапора України і Дня незалежності України.

Всі питання, що виносились на розгляд сорок шостої сесії районної ради п’ятого скликання, були попередньо розглянуті на засіданні постійних комісій та президії районної ради. В день сесії відбулося навчання депутатів районної ради, селищного та сільських голів.

***

З мешканцями сіл району протягом тижня зустрічались голова районної ради В.М. та голова райдержадміністрації О.П.Луговий.  Такі зустрічі проведені в населених пунктах: 16 серпня –  с.Юрівка, с.Пекарі; 17 серпня – с.Карабутове, с.Шевченкове; 18 серпня – с.Дептівка, с.Великий Самбір.

Перед керівництвом району громадяни порушували питання ремонту доріг, газифікації сіл, освітлення вулиць, нарахування субсидій та виплати  державної соціальної підтримки дітям війни тощо.

При розгляді звернень заявникам надані аргументовані відповіді та роз’яснено  порядок їх вирішення відповідно до чинного законодавства. Вирішення окремих порушених питань взято на контроль.

***

Цього тижня в смт. Дубов’язівка, селах Козацьке та Хижки проведені урочистості, присвячені Дню села. Мешканців цих сіл привітали голова райдержадміністрації Луговий О.П. і голова районної ради Малігон В.М.

Перейти до вмісту