Новини

Про події, які відбулися 26 лютого 2010 року

Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” під головуванням голови районної ради В.М.Малігон 26 лютого проведено 41 сесію Конотопської районної ради  5 скликання.

В її роботі взяли участь депутати районної ради, працівники правоохоронних та контролюючих органів, заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники  підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Основне питання порядку денного – звіт голови районної ради про свою діяльність за період з 01.04.2009 по 01.02.2010. У  звіті голова районної ради Валентина Малігон акцентувала увагу на тому, що звіт – дуже відповідальна подія, це своєрідний “момент істини”, коли громада, люди, колеги можуть порівняти – що обіцяли і що зробили?!

            Підсумовуючи роботу, голова районної ради також  констатувала, що  рада працювала плідно – зроблено не мало. Затверджуючи програми, які визначають основні напрямки подальшого розвитку району, та вирішуючи проблеми, що турбують жителів району, депутати сформувалися як єдина команда. І, як єдиний організм, плідно працюють з райдержадміністрацією, селищною та сільськими радами, більшістю керівників сільськогосподарських підприємств, забезпечуючи умови для стабільної та керованої ситуації в районі.

            Голова районної ради відмітали, що сесійна зала не стала і, на її думку, не стане ареною політичного протистояння. Рада свою роботу  будувала й  будуватиме лише відкрито, прозоро, зрозуміло для кожного громадянина. Роботи вистачить усім.

            Підводячи підсумки, голова районної ради висловила своє переконання, що в районі досягнуто єдності влади, яка повинна виправдати високе довір'я  людей, створивши умови для їх гідного життя.
            Голова ради подякувала  депутатам районної ради, які за звітний період розглянули сотні питань та прийняли виважені рішення, плідно працювали у постійних комісіях,  депутатських фракціях. Висловила подяку  виконавчим апаратам районної, селищної та сільських рад за злагоджену і ефективну роботу, а також працівникам засобів масової інформації, які постійно висвітлювали роботу районної ради. Але найбільша вдячність була висловлена  громаді району, яка з розумінням ставиться до проблем, підтримує всі добрі починання районної влади та допомагає їй в роботі, зосереджуючи увагу на актуальних проблемах місцевих громад.

Попередньо звіт голови районної ради був оприлюднений в районній газеті “Сільські горизонти”, наданий кожному депутату районної ради, після чого предметно розглянутий на спільному засіданні п’яти постійних комісій районної ради. За дорученням постійних комісій в обговоренні звіту на пленарному засіданні ради взяли участь голови постійних комісій. Депутати взяли до відома звіт голови районної ради за період з 01.04.2009 по 01.02.2010.

          Районна рада розглянула пропозиції райдержадміністрації та  затвердила у новій редакції районну програму встановлення та виплати у 2010 році щомісячної стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилось 90 і більше років. На пленарному засіданні було також прийнято рішення щодо змін у складі комісії районної ради з питань поновлення прав реабілітованих.

***

Згідно з планом роботи “Університету правових знань” цього ж дня  відбулося навчання депутатів районної ради, селищного та сільських голів. На навчанні перед слухачами виступили фахівці райдержадміністрації, відділу Держкомзему України в Конотопському районі, державної нотаріальної контори, МВ  ГУМВС, районної санітарно-епідеміологічної станції з питань передачі в оренду невитребуваних земельних часток (паїв), земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що входять до складу спадщини, яка може бути визнана відумерлою, та передачі в комунальну власність територіальної громади відумерлої спадщини.

            Заслухали депутати, селищний та сільські голови інформацію про роботу та обов’язки громадських помічників дільничних інспекторів міліції,  про санітарно-епідеміологічні та профілактичні заходи при виникненні паводків в населених пунктах тощо.

Перейти до вмісту